Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma Magyarországon a csaknem 3 év alatt átlépte a 150 ezret, s egy átlagos ügyfél nagyjából 200 ezer forintot tesz félre évente e nyugdíjcélú öngondoskodási konstrukció segítségével.

Az adójóváírás mértéke az adott évben befizetett biztosítási díjak alapján kerül meghatározásra. Ennek összegét az ügyfelek a rendszeres díjakon felül befizetett, eseti díjakkal maximalizálhatják - állapította meg Bunghardt Csaba, a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. A szakember szerint erre a lehetőségre az év vége felé közeledve az új nyugdíjbiztosítási szerződést kötő, és az ilyennel már rendelkező ügyfelek figyelmét egyaránt felhívják a piaci szereplők. Éppen ezért a következő hetekben további lendületet kaphat a nyugdíjbiztosítások értékesítése, illetve az eseti díjbefizetések volumene is.

A Vienna Life Biztosító az adójóváírás bevezetése óta 4536 darab nyugdíjbiztosítást kötött, amelyek éves átlagdíja a piaci szintet mintegy 40 százalékkal meghaladva eléri a 283 ezer forintot, így a biztosító prémium ügyfélkörrel rendelkezik. A Vienna Life 2015-ben összesen 1727 darab nyugdíjbiztosítást értékesített, idén csaknem 30 százalékos növekedésre számít és 2200-at tervez kötni - mondta Bunghardt.