Az M7-es autópályán a 74-es km-nél Polgárdi térségében, a Letenye felé tartó oldalon sávzárásra és torlódásra készüljenek. Aki teheti Szabadbattyánnál térjen le a 7-es főútra, majd Polgárdi után hajtson vissza az autópályára - javasolja az Útinform.

A magyar-horvát határszakaszon, az M7-es autópályán Letenyénél 3-4 km-es a kilépésre várakozó kocsisor. Az ellenőrzés miatt több óra is lehet a várakozási idő az Útinform szerint.

Az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a magyar-román határszakaszon a kilépésre váró kamionsor hossza meghaladta az 5 km-t.

Az M3-as autópályán a bagi szakaszon, a főváros felé vezető oldalon, a 45-ös és a 42-es km közötti szakaszt jövő hét vasárnap délutánig lezárták. A lezárás előtti terelésnél, a forgalmat átirányították az ellenkező oldalra, ahol Budapest irányába egy sávon, Vásárosnamény felé pedig két sávon autózhatnak.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, a Kecskemét-nyugat csomópontban a felhajtó ágat lezárták felújítási munka miatt. Kerülni az M5-ös autópályán a főváros felé haladva a Kecskemét-észak csomóponton keresztül vissza fordulva lehet.

Változott a kamionstop rendje

Ezen a hétvégén július 3.-án szombaton, már 15.00 órától vasárnap 22.00 óráig lesz érvényben a kamionstop. A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban, a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.