Az M3-as autópályán, a bagi szakaszon, a főváros felé vezető oldalon, a 45-ös és a 42-es km között sávelhúzásos terelés van érvényben. Budapest felé a külső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján lehet autózni, Vásárosnamény felé pedig a külső-és a leállósávon közlekedhetnek. A forgalom lassulására kell készülni - figyelmeztet honlapján az Útinfom.

Az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldalon, Petőfiszállás térségében baleset történ, három személyautó ütközött, a sérült járművek már a leállósávon vesztegelnek, de a nézelődők miatt lelassul a haladás.

Akár egy-másfél órás araszolásra lehet készülni a magyar-osztrák határon az osztrák oldali ellenőrzés miatt. Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál, a határátkelőnél a kilépésre várakozó kocsisor hossza több, mint 1 km-es. Az 1-es főúti határátlépésnél is várakozásra kényszerülnek az autósok.

Az M7-es autópályán, Horvátország felé, a Letenye határátkelőnél is növekszik a kilépő kocsisor, és ezzel együtt megnő a várakozási idő is. Fél-háromnegyed órát mindenképpen érdemes rászámolni az átkelésre.

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyen vasárnap délelőtt. A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán a személyautóknak és a buszoknak egyaránt három órát kell várakozniuk. A gépkocsival Magyarország felé tartóknak két-, a buszoknak egyórás a sor.

A röszkei közúti határátkelőhely kilépőoldalán egy óra a várakozás.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személyautóval Romániába tartóknak egyórás a várakozási idő tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.