A Dunántúlon nyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel az ónos esőt. Jellemzően lepel-3 cm, Zala megyében és környezetében akár 5 cm-t is meghaladó hóréteg alakulhat ki a déli órákig - közölte vasárnap reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Délutánig a déli országrészben váltakozó intenzitású ónos esőre lehet számítani. A déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin, valamint a Dél-Alföldön) 5 millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. A délutáni órákra átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat. Ez a csapadékzóna az éjszakai órákban fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön.

Az utinform.hu vasárnap reggel, nem sokkal 8 óra előtt publikált összefoglalója szerint szinte az egész Dunántúlon és a Dél-Alföldön csapadékos az idő. Ónos eső esik Csongrád-Csanád megye nagy részén, Bács-Kiskun és Békés megyék déli részein, valamint Paks környékén, továbbá az M7-es autópálya fonyódi szakaszán. Zalaegerszeg térségében intenzíven havazik, míg a Dunántúl és Bács-Kiskun megye középső részén havazik, havas eső esik. A Dunántúli-dombságon esik az eső. A gyorsforgalmi utak a preventív védekezés következtében mindenhol sónedvesek, de az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán előfordulhatnak latyakos szakaszok. A fő- és mellékutak burkolata a korábbi és jelenlegi havazás nyomán, az északkeleti országrészben illetve a Dunántúl középső részén hókásásak, latyakosak, az ország többi részén nedvesek, sónedvesek.