A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a projektgazda Fegyvernek vezetésével, és további nyolc helység - Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora - részvételével - ismertette Kiss Viktor, a Populart Kft. vezetője.

A projekttel megvalósuló forgalomcsillapítási és egyéb beavatkozások eredményeképpen a közösségi közlekedés és a településeken belüli közlekedés biztonságosabbá, kényelmesebbé és hosszú távon fenntarthatóvá válik. Emellett a négy járásban található kilenc településen az ott élőket és az átutazókat egy rendezett, egységes kép fogadja majd.

QP | Quality Placement

Az építési munkák során például Fegyverneken nyolc autóbuszöböl épül fedett buszváróval, több megállót felújítanak, ezen kívül 19 férőhelyes gépjármű parkolót alakítanak ki. Több településen megszüntetik a balesetveszélyt rejtő folyópályás buszmegállókat, és azokat buszöblökkel váltják fel.

A 2020 márciusára befejeződő projekt keretében a biztonságos közlekedés fontosságára szemléletformáló programokkal igyekeznek felhívni a figyelmet. Így működik majd mobil bringapálya, interaktív kerékpáros KRESZ órákat tartanak, amelyeken elsősorban a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a kerékpárosokat érintő legfontosabb közlekedési szabályokkal.

A kép forrása: Pixabay.