Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a kiemelt vasúti projektek közé sorolja a következőket: a „V0” Budapestet délről elkerülő vasútvonal, a 100-as számú vasútvonal, Debrecen – Nyíregyháza szakasz korszerűsítésének tervezése és kivitelezése, továbbá a Nyíregyháza – Záhony szakasz fejlesztése, illetve a Budapest, külső körvasúti vasúti megállóhelyek kiépítése (Albertfalva, Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály).

A gyorsforgalmi utak közül kiemelendő az M2-es Vác-dél és Vác-észak közötti szakaszának fejlesztése, illetve továbbépítése Vác-észak és Hont – Parassapuszta (az országhatár) között. Az M9 gyorsforgalmi útnak az 51-es számú főút és 54-es számú főút közötti, valamint az 54-es számú főút és 53-as számú főút közötti szakasza került fel a listára. Az M3-as autópálya új csomópontot kap Görbeháza és Hajdúnánás elérhetőségének biztosítására.

Az M0 körgyűrű mentesítésére megépül a Komárom-Kisigmánd (M1 autópálya) – Kisbér – Székesfehérvár (M7 autópálya) – Sárbogárd (M8 gyorsforgalmi út) közötti út. Gödnél új felüljáró épül az M2-es autóút felett.

Több főút lesz négysávos. Ezek körébe tartoznak a következők: a 4-es számú főút (R4), Debrecen és Nyíregyháza közötti szakasza, a 32-es számú főút M3-as autópálya és Jászberény közötti szakasza, a 74-es számú főút Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti szakasza. A 7-es számú főút pedig elkerüli Siófokot.

Vácnál Duna híd, míg Szegeden új Tisza híd épül. 

A 214 tervezett kerékpárút - egyebek mellett - a következő települések között épül: Kecskemét – Lajosmizse, Kalocsa – Kiskőrös, Szigetvár – Szentlőrinc – Pécs, Miskolc – Sajókeresztúr, Tiszaújváros – Polgár, Tokaj – Zemplén térség körpanoráma kerékpárút, Királyok útja, Székesfehérvár – Úrhida – Sárszentmihály – Sárkeszi – Nádasdladány, továbbá Törökbálint – Budaörs.