A kabinet napokban benyújtott előterjesztései a "közvagyon lenyúlására, haveri ügyek lezsírozására jók, nem pedig arra, hogy talpon maradjanak a bérből és fizetésből élők, a kis- és középvállalkozók" - mondta az MTI szerint az ellenzéki politikus.

Példaként említette, hogy az alaptörvényt annak érdekében módosítaná a kormány, hogy a "Fidesz-oligarchák alapítványokba menthessék az adóforintokat" még sok-sok éven keresztül.

A kabinet ezt az időszakot arra is kihasználná, hogy az állami tulajdonban lévő védett területeket privatizálni lehessen, pedig minden erejét a járvány megfékezésére, az egészségügyi és szociális dolgozók megbecsülésére kellene koncentrálnia - véli Schmuck Erzsébet.

Kanász-Nagy Máté, az LMP másik társelnöke elmondta, pártja továbbra is követeli az álláskeresési járadék kilenc hónapra hosszabbítását, továbbá bértámogatást azoknak, akik ebben az időszakban veszítik el munkájukat.

Az LMP emellett szeretné elérni, hogy a 60 százalékos táppénz helyett kapják meg teljes fizetésüket a karanténba kerülő, illetve megbetegedő egészségügyi és szociális dolgozók - tette hozzá Kanász-Nagy Máté.