Tekintettel a jutalmazási keret változatlanságára, illetve arra, hogy a központi közigazgatásban jelentős mértékű leépítés ment végbe az elmúlt évben, az egy főre jutó átlagos jutalom összege várhatóan nőni fog . Mivel bevezettek egy kötelező elosztási szabályt, a növekedés mértéke egyénenként változik: van, aki többszörösét kapja a korábbinak, de olyanok is lesznek, akik kevesebbet.

A törvényi rendelkezéseknek megfelelően idén januártól a minisztériumi vezetőknek, júniustól pedig a nem vezető beosztású köztisztviselőknek csak a teljesítményértékelés alapján lehet jutalmat fizetni a minisztériumokban – tájékoztatta lapunkat a Kormányszóvivői Iroda. Tekintettel a jutalmazási keret változatlanságára, illetve arra, hogy a központi közigazgatásban jelentős mértékű leépítés ment végbe az elmúlt évben, az egy főre jutó átlagos jutalom összege várhatóan nőni fog. Mivel bevezettek egy kötelező elosztási szabályt, a növekedés mértéke egyénenként változik: van, aki többszörösét kapja a korábbinak, de olyanok is lesznek, akik kevesebbet.

E rendszerben a köztisztviselőket négy kategóriába sorolják.

A MeH keretében működő és a kormányzati humánpolitikáért felelős Személyügyi Szolgáltató Igazgatóság jövő év január elsejétől látja el a törvény által számára előírt, toborzással és kiválasztással kapcsolatos feladatokat - tudtuk meg. Valamennyi, a közalkalmazottak és a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó munkakör esetében pályázatot hirdetnek meg a szervezet honlapján, emellett működtetni fognak egy toborzási adatbázist és átveszik a minisztériumok vezetőinek pályáztatását is. A feladatokhoz szükséges munkavállalói létszám feltöltése jelenleg is zajlik, ezzel párhuzamosan a már szerződéssel rendelkező munkatársakat intenzív belső szakmai képzés keretében készíti fel az igazgatóság.