Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén februárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 16,1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 16,7, az egyéb építményeké 15,0 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 11,7 százalékkal kisebb volt a januárinál - derül ki a friss adatokból.

Most februárban az előző év azonos hónapjához képest:

  • Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 16,7, az egyéb építményeké 15,0 százalékkal.
  • Mindhárom építőipari ágazat termelése kisebb lett: az épületek építése 8,8, az egyéb építmények építése 11,3, a speciális szaképítés 21,7 százalékkal.
  • A megkötött új szerződések volumene 29,4, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 25,4, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 33,6 százalékkal alacsonyabb volt a 2020. februári bázisnál.
  • Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 0,4 százalékkal magasabb volt a 2020. február véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 2,7 százalékkal nagyobb, az egyéb építményeké 1,0 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban.

2021 első két hónapjában az előző év azonos időszakához képest:

  • Az építőipari termelés 4,3 százalékkal csökkent.

A korábbi adatok szerint tavaly decemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a novemberihez mérten 3,1 százalékkal csökkent, és decemberben 22,2 százalékkal meghaladta a májusi mélypontot. 2020-ban az építőipar termelése 9,1 százalékkal elmaradt a 2019. évitől.