Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Novemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A január–novemberi időszakban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,2 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Novemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, az országos kiskereskedelmi forgalom volumene 3,8 százalékkal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,4 százalékkal nőtt az értékesítés volumene - közölte a KSH. 

Októberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal haladta meg az előző évit. Akkor az országos kiskereskedelem forgalom folyó áron 1278 milliárd forint volt.