Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 0,3 százalékkal mérséklődött. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékét adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 1,1 százalékkal csökkent, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,5 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 2,5 százalékkal nagyobb volt. Az eladások volumene

  • a használtcikk-üzletekben 13,2,
  • a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,6,
  • a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 4,3,
  • valamint a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 4 százalékkal növekedett.

Csökkent a forgalom volumene az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,1, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 4,3 százalékkal.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,3 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 5,9százalékkal emelkedett.

Negyedével nőtt az üzemanyag-forgalom

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 23,6 százalékkal nagyobb volt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,4százalékkal növekedtek.

Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1429 milliárd forintot ért el. Ennek 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 36 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 19 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2022. január–júniusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a kiskereskedelem forgalmának volumene 10,3 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 12,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 30 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.