Ha nem is a kiállított számlák alapján, de a szemétdíj beszedését az egész országban végző NHKV (becenevén kukaholding) végül átutalta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek (FKF) tízmilliárdos követelése nagy részét - értesült a Népszava. Ugyanakkor a főváros vezetősége a jelek szerint még nem dőlhet hátra.

A napilap szerint ugyanis arról, hogy az FKF 2020-ban is hozzájusson a területén beszedett díjak egészéhez, még zajlanak a tárgyalások. Ez az értesülést az FKF illetékesség híján nem kommentálta. Ugyanakkor máig nem sikerült a negyedévesről áttérni a havi elszámolásra, pedig ezt Orbán Viktor miniszterelnök 2018-ban megígérte Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak. Az FKF most erről úgy fogalmazott, elküldték javaslataikat az NHKV-nak.

A fogadkozások ellenére tehát a két fél több mint egy éve nem képes megegyezni ebben. Így az Orbán-kormány a fővárosi szemétszállítás idei kivéreztetésének lehetőségét változatlanul Damoklész kardjaként tartja Karácsonyék feje felett - véli a Népszava. Az érzékelhető hírzárlatnak megfelelően a napilap ezzel kapcsolatos érdeklődését Tüttő Kata és Becker Pál, az FKF vezérigazgató-helyettese is elhárította. Az NHKV, illetve a felügyeletét ellátó Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szintén nem válaszolt.