Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Polt Péter legfőbb ügyész Lukács László György karcagi jobbikos képviselő írásbeli kérdésére válaszolva fejtette ki, hogyan áll a nyomozás. Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank 2015 tavaszán indított piacfelügyeleti eljárást a Kun-Mediátor Kft. ellen jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával, a cég ügyvezetője, Dobrai Sándorné, ugyanis a banki kamatoknál jóval magasabb hozamot ígérő befektetéseket kínált ügyfeleinek.

Az eljárás és a nyomozás megindítása után Dobrai Sándorné, elhíresültebb nevén bróker Marcsika, eltűnt, úgy tudni, külföldre szökött.

A hvg beszámolója szerint Polt most azt írta: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya tavaly áprilisban indított nyomozást az ügyben, és úgy tudják, a Kun-Mediátor 1999-től végzett pénzügyi szolgáltatói tevékenységet úgy, hogy nem volt rá engedélye.

Bróker Marcsi összesen 799 embertől mintegy 10 milliárd forintot kapott részben készpénzben, részben átutalással azzal, hogy megtévesztette őket. A 799 sértett között 5 vállalkozás van, a többiek magánszemélyek. Az átvert áldozatok meghallgatása tavaly áprilistól egészen idén februárig tartott, eddig 761 embert hallgattak ki.

A nyomozók megpróbálták felmérni egyenként az okozott kárt, de eddig csak 90 sértett esetében sikerült ezt pontosan meghatározni, ők több mint 4 milliárdot adtak át a kft.-nek.

A sértetteknek okozott kár megtérülésének biztosítása érdekében összesen 181 millió 557 ezer forint összegben intézkedett a nyomozó hatóság. Ezen túlmenően a Kun-Mediátornál lefoglalt tárgyi eszközök forgalmi értéke 4 millió 525 ezer forintot tett ki. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tavaly májusban indítványozta Marcsi hozzátartozóinak vagyonelkobzását, de a Szolnoki Járásbíróság erről ez idáig nem határozott.