Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és a rendezvényre járás (23-23 százalék). A parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba." Egyebek mellett ez olvasható annak a tanulmánynak az összefoglalójában, amelyért legalább hárommillió forintot fizetett ki Budapest előző, fideszes vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt. egy kormánypárti politikus cégének - írja a Népszava.

A tanulmány összegzése az követően jutott a napilap birtokába, hogy Tüttő Kata, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes vasárnap közzétett a Facebookon egy fotót egy számla másolatáról. Azt írta: a Főkert évi hatmillió forintról fogadott be számlát, amit a budapestiek parkhasználati szokásainak vizsgálatai alapján állított ki a Fidesz akkori budaörsi elnökének cége.

A közzétett nettó hárommillió forintról szóló számlát a budaörsi Fidesz volt elnöke, Nagy Sándor András jelenleg végelszámolás alatt álló cége, az Axilior Kft. állította ki 2016-ban. Az Axilior Kft. egyébként a szerződés szerint 1200 fős, telefonos lekérdezéssel térképezte fel, hogy a fővárosiak mire használják parkjaikat. A Népszava kereste a volt budaörsi Fidesz-elnököt, de üzeneteire nem kapott választ.