A Budapesti Corvinus Egyetemen elindított labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. Kelet-Közép-Európában ez az első úgynevezett SAP Next-Gen Lab, és még közel egytucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során - derül ki az SAP közleményéből.

A Corvinus SAP laborja a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetőségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetőséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve üzleti szektor szereplőivel.

A Corvinus azon felsőoktatási intézmények egyike, ahol a legkorábban kezdődött el SAP-oktatás, és most a régióban elsőként itt indult el az SAP egyetemi laborja - mondta Dudits Ádám, a szoftvergyártó University Alliances programjáért felelős regionális vezető.

Világszerte már több mint 50 helyen működik SAP Next-Gen Lab. A tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egytucat hasonló központ jön létre, és a következő években számos hazai felsőoktatási intézményben nyílhat majd meg SAP Next-Gen Lab.

Ezzel egyrészt könnyebbé válik a hasonló felsőoktatási intézményekkel való nemzetközi együttműködés, valamint tovább erősödik a kooperáció lehetősége a szoftvergyártó globális ökoszisztémájával - olvasható a közleményben.

Képünk forrása: Shutterstock