Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar állam elsősorban a gyepmesteri telepek fenntartásával foglalkozik a kóbor kutyák begyűjtésével, valamint évente 40 millió forintot osztanak szét a menhelyek között. Mivel jelenleg nagyjából 30 ezer kutya él menhelyeken, ezért a 40 millió forintos támogatás csupán 133 forintot jelent évente, kutyánként.

A kóbor ebek számának visszaszorításában jelentős előrelépés lehetne a kutyatartás engedélyhez kötése, hasonlót nemrég Ausztriában vezettek be. Az engedéllyel megelőzhető lenne a kutyák mérték nélküli szaporulata amennyiben a nem tenyésztésre tartott kutyák ivartalanítását előírják - írta a napilap.

A kutyatartás szabályozásának nemcsak a kóbor ebek számának csökkentésében lenne szerepe. Az állatkínzások, illetve a kutyatámadások megelőzésében is jelentős szerepe lehetne, ha csak valóban hozzáértő módon lehetne ebet tartani Magyarországon.

Amennyiben a kóbor kutyákat támogatná, ezen a linken adományozhat kisebb-nagyobb összeget, amit a Hangya Közösség Alapítvány oszt szét a rászoruló, jellemzően vidéki menhelyek között. Természetesen a menhelyek közvetlen támogatására is van lehetőség, kutyatápot, kutyajátékokat, pórázt, nyakörvet és egyéb felszereléseket a legtöbb menhely szívesen fogad.