Szombaton és vasárnap a sok napsütés mellett erőteljes lesz a nappali gomolyfelhő-képződés. Éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, de néhol még előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, holnap helyenként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 31 fok között valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Szombaton a Dunától keletre szórványosan, a Dunántúlon (annak is nagyobb valószínűséggel a déli felében ) helyenként valószínű zivatar. A riasztás összesen 11 megyére vonatkozik

Zivatarok környezetében az országban néhol felhőszakadás (lokálisan > 30 mm) és általában viharos (55-75 km/h, a kisebb kifutó szélsebességek északkeleten valószínűbbek) szél kialakulhat. Az ország délnyugati felében, és a középső területeken egy-egy zivatar környezetében 90 km/h feletti szélroham és jégeső (2 cm körüli vagy feletti átmérővel) is kialakulhat a ma délutáni, esti órákban. Az éjszakai órákban néhol előfordulhat zivatar.

Vasárnap felhőszakadás miatt figyelmeztető előrejelzés vonatkozik nyolc megyére. Elsősorban a Dunától keletre (nagyobb számban a Tiszántúlon), illetve a délnyugati, déli határhoz közeli területen valószínűek zivatarok. Nagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon felhőszakadás (lokálisan > 30 mm) és általában zivatar környezetében viharos (60-90 km/h) széllökés kialakulhat.