A lakásbiztosítási számok alapján 2,2 milliárd forintos a legértékesebb, jelenleg is élő szerződéssel rendelkező ingatlan, miközben ott a másik véglet is: a legkisebb értékű biztosított ingatlant mindössze 1,4 millió forintra taksálták - derül ki a Netrisk.hu online biztosításközvetítő adataiból. 

Nemcsak a lakásokat biztosítják be a magyarok, hanem az ingóságaikat is: volt, aki csaknem 224 millió forintra kötött biztosítást, míg a másik véglet 50 ezer forint volt a Netrisknél.

Amit pedig kötelező biztosítani, azoknál a legrégebbi autót jövőre ünnepli a 100. születésnapját, a cascónál pedig a legöregebb autó 1989-es.

Egy 2021-es Mercedes különösen kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis az éves casco biztosítási díja majdnem 1,9 millió forint

- ami havi átlagban több mint 158 ezer forintos tételt jelent a vélhetőleg nem túl spórolós tulajdonosának. A legidősebb, cascós autótulajdonos egyébként 92 éves, a legfiatalabb pedig 18, míg a kgfb-szerződéseknél 16 és 97 év közöttiek a szerződéssel rendelkezők.

A márkák közül a kgfb-szerződéseknél az Opel áll a rangsor élén, majd a Suzuki, a Ford és a Volkswagen következik. A casco biztosításoknál a Suzuki a listavezető, a második a Ford, megelőzve a Toyotát és az Opelt. Besnyő Márton, a Netrisk.hu ügyvezető igazgatója a ranglista eredményét nem tartja túl meglepőnek, ugyanis éppen ezek a legelterjedtebb autómárkák Magyarországon. 

Az autóárak és a szerelési költségek emelkedése, valamint a fokozódó autóforgalom miatt egyébként a személygépkocsik kgfb-átlagdíja is emelkedett idén, 47 292 forintra a 2021-es 47 035 forintról.

Az utasbiztosításoknál a toplista élén egy igazi világutazó áll több mint 40 szerződéssel. A sor végén azok az országok állnak, ahová idén mindössze egyetlen biztosítást kötöttek, nevezetesen: Bissau-Guinea, Haiti, Libéria, a Marshall-szigetek, Suriname, a Kajmán-szigetek és Vanuatu.