Szombat éjjel fél 12-kor érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenkilencedik kerületében, az Eötvös utcában egy lakás ég - közölte vasárnap reggel a Katasztrófavédelem.

Egy kispesti panelház egyik hatodik emeleti lakásában keletkezett a tűz. A helyszínre három járművel vonultak a tűzoltók, akik gyorsan megfékezték a lángokat. A mindössze fél négyzetméteres tűz az ágy mellett keletkezett. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a lakásban. Az eset körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem kivizsgálja.

A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra: Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia legyen a vége. Egy néhány négyzetcentiméteres kis tűz miatt is keletkezhet annyi füst, amely halálos füstmérgezést okoz. Az ilyen esetek megelőzésére szolgál a füstérzékelő, amely a tűz keletkezésének legelején jelez. Idén már 2120 lakástűz volt Magyarországon, 151 ember szenvedett füstmérgezést, 25 emberen pedig már nem lehetett segíteni. Füstérzékelővel ezeket az eseteket meg lehetett volna előzni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport