A Lánchíd-felújításhoz kapcsolódóan május 25-én, kedden megkezdődik a Clark Ádám tér átépítése - közölte pénteken a BKK. Az ideiglenes átépítés idején az arra közlekedőknek útszűkületre kell számítaniuk – írja az Infostart.

Az elmúlt héten már megkezdődött a Duna fém- és lőszermentesítése, majd pedig a pesti oldalon felállítandó toronydaru alapozásán dolgoztak a szakemberek. A Lánchíd felújításának előkészületei a Clark Ádám téren folytatódnak.

A kivitelező A-Híd Zrt. munkatársai első ütemben a Lánchíd utcai és a Fő utcai középszigetet bontják el, utána átépítik a középső részt, így csökkentik a körforgalom átmérőjét.

A Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki.

Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el.

A Főkert munkatársai a várható munkák miatt már eltávolították a helyszínről a kétnyári növényeket. Az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június közepére tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik.

A kedden kezdődő munkák a közösségi közlekedést nem érintik, ugyanakkor útszűkületre kell készülni a Clark Ádám téren, illetve az Alagút utcában, a Lánchíd utcában és a Fő utcában is a tér előtt.