Munkatársunk beszámolója szerint az üzletközpont lakóházak felőli része fogott lángot, amelyet mind belülről, mind kívülről oltottak - meg kellett fékezni az égő lépcsőházból előtörő lángokat is.


A tűz a földszinten egy gyorsbüfé konyhájában keletkezett, az olajsütő berendezés és környéke kapott lángra. Azt még vizsgálják, mi okozhatta a tüzet. A lángok az elszívóberendezésen keresztül terjedtek át a szőnyegbolt raktárára, majd a konyha alatt az alagsorban lévő műszaki karbantartó műhelyre, valamint az első, második és harmadik emeleti műszaki gépházakra - tájékoztatta a NAPI Online-t a tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter. Hozzátette: 30 járművel 120 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében. Az ötös fokozatú riasztáshoz több kerületből kiérkezett tűzoltók mellett a rendőrség szintén nagy erőkkel vonult ki. Mire a tűzoltók megérkeztek, az épület kiürítése már megkezdődött.


Az egész teret elborította a füst, szemtanúk szerint az üzletközpont teteje is lángolt, az oltást nehezítette, hogy a helyszínen elromlott két tűzoltótömlő is.

Tudósítónk arról számolt be, hogy több vevő még akkor is befelé igyekezett, amikor a tűzoltók már kiérkeztek és szemmel láthatóan füst tört elő az épületből.


Egy biztonsági őr könnyebben megsérült, az anyagi kár százmilliós nagyságrendű lehet. Tudósítónk beszámolója szerint a legnagyobb kár a szőnyegboltot érhette, hiszen csak az üzlet kirakatában több, milliós kategóriájú kézi csomozású perzsát lehetett látni, ráadásul a bolt készült a karácsonyi szezonra is.

Délután negyed négyre sikerült megfékezni a lángokat, de az épület tetejét tovább locsolták és azt ellenőrizték, megsérült-e a tetőszerkezet.


Azt még nem tudni, az üzlettulajdonosok mikor mehetnek vissza szemrevételezni a kárt, előbb ugyanis ki kell szellőztetni a füsttel teljesen megtelt épületet.


Könnyen lehet, hogy lemarad a karácsonyi szezonról az üzletközpont, ugyanis a tűzoltók szerint több hétig is eltarthat, míg újra kinyithat az épület. Azt még nem tudni, mi lesz a sorsa a füsttel átitatott árukészleteknek.


(A két felső kép mobiltelefonnal készült, a gyenge minőségért elnézést kérünk.)