A Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Janó Márk, parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese pedig Orbán Balázs lesz.

A Miniszterelnökséghez fognak tartozni az európai uniós ügyek és a kapcsolattartás az európai intézményekkel, az uniós kérdésekkel pedig havi rendszerességgel foglalkoznak majd a kormányülések is - szemlézte az interjút az MTI.

Az uniós ügyekért a Miniszterelnökségen belül Takács Szabolcs és Varga Judit államtitkárok felelnek. A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs irányítja, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti.

Továbbra is ez a tárca felügyeli a teljes területi közigazgatást Tuzson Bence irányításával, emellett a tárca tájékoztatja a jövőben is a sajtót a kormányülésekről.

Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter továbbra is elsősorban miniszterelnöki kabinetfőnökként dolgozik, a napi kormányzati munka szervezéséért, a döntések előkészítéséért és végrehajtásáért felelős Miniszterelnöki Kormányiroda élére pedig Bíró Marcell államtitkár kerül - mondta a politikus a portálnak.

Gulyás Gergely várakozása szerint 4-5 éven belül a legtöbb egészségügyi intézmény a kor színvonalának megfelelő állapotba kerülhet.

Cáfolta egyúttal a híreket, amelyek a kétezer főnél kisebb települések önkormányzatainak megszüntetéséről szólnak, valamint azt, hogy javaslat készült a rendszerváltás előtt már ítélkező bírók nyugdíjba küldéséről.

Nincs a frakció vagy a kormány előtt tervezet arról sem, hogy a bíróságok igazgatásának központi feladatai átkerülnek az Igazságügyi Minisztériumhoz vagy a Miniszterelnökséghez - tette hozzá Gulyás.

Képünk forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán