Most az Állami Számvevőszék javaslatára felemelték az állami vezetők fizetését, és a kétmillió helyett szektortól függően 3-5 millió forintot is kapatnak a cégvezetők, de közben rögzítették az egyéb juttatások mértékét, és a cég teljesítményéhez kötötték a bérezést, így sokak fizetése nem is változott jelentős mértékben - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár szerint a növekedés is indokolható, hiszen az állam az utóbbi években fontos vagyonelemeket vett magához, fontos, hogy a vagyonnal a cégek vezetői felelősen gazdálkodjanak. Ehhez pedig kell, hogy a piacon tevékenykedő cégekhez mérve is meg legyenek fizetve a nagy állami cégek irányítói. Ha ugyanis valaki nem kap fizetést, előbb-utóbb elveszi magának, vélte Lázár János a csütörtöki Kormányinfón. A kormány tízmilliókkal megemeli az állami fejesek fizetését

Az Index.hu korábban írt arról, hogy az állami cégek vezetőinek fizetését megemelték, a kormány döntése egyes vezérigazgatóknak éves szinten akár bruttó 30 millió forint pluszt is jelenthetett. A lépést egyebek mellett azzal indokolták, hogy az állami szféra béreit közelíteni kell a piaci bérekhez.