Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A péntek este adásba kerülő interjúban a a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, szerinte egyszerű érdekellentétek miatt támadják őt már a kormánypárti lapokban is. Folyik ugyanis az Első Nemzeti Közműszolgáltató kialakítása, amely négymillió háztartás számára kíván áramot és gázt szolgáltatni nonprofit alapon. Ez pedig sokak érdekeit sérti - írja az Index.

Paks 2

Szó volt Paks 2-ről is, amely Lázár szerint igenis képes lesz állami támogatás nélkül működni, az Európai Bizottság pedig téved. A kocka amúgy is el van vetve, mivel fél éven belül lehívjuk az orosz hitel első részletét.

A miniszter kitérő választ adott arra, hogy miként hivatkozhat egy olyan társaság tanulmányára az atomerőmű megtérülése kapcsán, amely korábban szerepet játszott Paks 2 pénzügyi hátterének megteremtésében.

Tarlós és Csányi

Lázár két nevezetes csörtéjéről is beszélt. Tarlóssal a jelek szerint "kedvüket lelik abban, hogy időnként megszurkálják egymást". Ugyanakkor volna fantázia abban, hogy az állam átvegye a fővárostól a BKV teljes működtetését.

A korábban leuzsorásozott Csányival pedig Orbán Viktor unszolására találkozott. Nem volt szó arról, hogy kibékültek volna az OTP-vezérrel.

Századvég-tanulmányok

Lázár kijelentette, hogy kiadja a Századvég tanulmányait, ha kézhez kapja a Kúria végzését. A régóta perelt anyag 30 ezer oldalt tesz ki, derült ki.