Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A taxisok reggel 8 és 9 óra között a Hősök terén gyülekeztek, ahonnan a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon jutnak el a Széchényi István térig.

A BKK közlése szerint amennyiben a résztvevők létszáma indokolja, a demonstráció útvonalát lezárják. Tájékoztatást a kozut.bkkinfo.hu oldalon, illetve a társaság Facebook-oldalán adnak. Nagyobb lezárások esetén a 16-os busz ideiglenesen az Erzsébet hídon, míg a 105-ös busz a Margit hídon át, módosított útvonalon közlekedik.

A taxisok 10 óra után már a Lánchídon vonultak - írja az Index. A Budáról Pestre haladó taxisor áll a hídon, a taxisok kiszálltak az autókból, dohányoznak, beszélgetnek. A portál szerint 13 óráig nem lesz változás a demonstráció menetében: a taxisok egyig állnak a Lánchídon, a Belügyminisztérium előtt, meg az odavezető úton végig szakaszokban.

Több fővárosi busz útvonalát módosították

Több fővárosi busz módosított útvonalon jár a taxis demonstráció miatt kedd reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán. A 30-as, a 30A és a 230-as buszok terelve járnak, nem érintik a Damjanich utca / Dózsa György út megállót.

A 16-os és a 105-ös buszok szintén módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek.

A 16-os járat a Deák Ferenc tértől a Károly körúton, a Széll Kálmán tér irányából pedig az Attila út-Krisztina körút-Március 15. tér-pesti alsó rakpart-Széchenyi István tér útvonalon halad, nem áll meg a Hild téren, a Széchenyi István téren, a Clark Ádám téren és a Donáti utcánál.

A 105-ös járat a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megállót nem érinti - olvasható a közleményben.

Miért tiltakoznak a taxisok?

A sofőrök azért tüntetnek, mert meglátásuk szerint a januári ígéretek dacára semmilyen lépéseket nem tett a kormányzat az Uber és más, a szabályozásnak nem megfelelő személyszállító szolgáltatások ellen. A taxisok felvonulása az egész belvárost megbéníthatja - írja a nol.hu. A lap helyszíni tudósítása szerint a Hősök terén körülbelül 100-110 autó gyűlt össze, ha nem is tömött sorokban, de folyamatosan érkeznek a taxik a 8 órára tervezett indulás előtt.

A rendőrséggel a taxisok abban maradtak, hogy a kritikus létszám 280 autó. Ha többen gyűlnének össze, akkor ez a 280 autóból álló konvoj vonulna végig az említett utcákon, a létszámon felüliek a József Attila utcában és az Andrássy úton foglalhatnának el egy-egy sávot - olvasható a lapban.