Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi struktúrában elképzelhetetlennek tartom a közszolgálati dolgozók által követelt 50 százalékos béremelés teljesítését - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár szerint strukturális változásokra van szükség, magyarán kevesebb embernek jobban kell dolgoznia a közszférában.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete három év alatt 50 százalékos béremelést szeretne elérni a tagjainak. A szakszervezetei szövetség július 17-re sztrájkot is hirdetett.

A bérkövetelésekről legközelebb július 14-i közalkalmazotti érdekegyeztető fórum tárgyalhatnak a kérdésről a szakszervezetekkel. A miniszter elmondta, hogy a kérdést majd fel is teszi a szakszervezeti vezetőknek, vagyis, hogy milyen hatékonyság-növelő intézkedéseket javasolnak a béremelésért cserébe.

A kományinfón elhangzott az is, hogy a kormány felmelegíti a elbukott Hódmezővásárhely-Szeged tramtrain ötletét, ám nem villamos-vasút, hanem rendes vasútvonal épül. A kormány döntése szerint 74 milliárd forintból megépítik és felújítják Békéscsaba és Szabadka vasútvonalat Hódmezővásárhelyen és Szegeden keresztül.