Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, azonban a cég felfüggesztette a miskolci beruházását a koronavírus-járvány miatt. Bár először úgy tűnt, hogy a cég a német államtól kapott mentőcsomagnak köszönhetően talpra tud majd állni a Covid-sokkból, az elmúlt hónapokban kirajzolódott, hogy nem sikerült a kellő szintre visszaállítani a gazdasági működésüket, ezért további intézkedéseket kell meghozniuk - mondta a televíziónak Juhász Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója.

A vállalat igazgatótanácsa ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti a 2021-re tervezett gyár építését, ahol repülőgéphajtómű-alkatrészek javítását végezték volna. Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul a cég döntését: a beruházással 400 új munkahely jött volna létre a városban.

Az atv megkereste a Lufthansa a hamburgi központját a beruházással kapcsolatban, akik a következő közleményt küldték: "A Lufthansa Technik és leányvállalatai mély történelmi válságban vannak a koronavírus miatt, ami cég létét veszélyezteti. Ezért nem folytatódik a tervek szerint a beruházás. A Miskolci projekt hosszú távú kilátásait ugyanakkor a jövőben még megvizsgálják."