Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hat városban - Kazincbarcikán, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon és Sajószentpéteren - veszélyes a levegő minősége a kisméretű aeroszolrészecskék (szálló por) tömegkoncentrációja miatt:

További tizenegy településen - Budapesten, Tökölön, Százhalombattán, Salgótarjánban, Egerben, Oszláron, Szolnokon, Szegeden, Várpalotán, Szombathelyen és Szentgotthárdon - egészségtelen a levegőminőség.

Ezek mellett tizenhárom település levegőjét kifogásoltnak minősítették (Debrecen, Hernádszurdok, Vác, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros, Ajka, Győr, Mosonmagyaróvár, Sarród, Sopron). Javulást a meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hozhat.

Az NNK kiemelte: az érintett településeken az érzékeny csoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak - derül ki az NNK - MTI által idézett összefoglalójából. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik a szakemberek azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban. Fontosnak nevezték továbbá a naponta többszöri gyors és intenzív szellőztetést. Ez különösen fontos a zsúfoltabb közösségi terekben (például osztálytermekben), ahol az egyéb intézkedések mellett így tovább csökkenthető a Covid-19 fertőzés terjedésének kockázata.