A Tanyafejlesztési Program eddigi 9 éves működése során közel 2800 pályázat részesült pozitív támogatási döntésben, több mint 11 milliárd forint összeggel. Támogatásban részesültek többek között egyéni tanyagazdaságok, induló tanyagazdaságok, tanyagondnoki szolgálatok, valamint a vidéki tanyás térségek önkormányzatainak külterületi közösségi fejlesztései.

A 2014-2020-as programozási időszakban a tanyavillamosítást, valamint a külterületi utak karbantartását támogató intézkedéseket a Vidékfejlesztési Program keretében hirdették meg. Ennek megfelelően a tárca tanyavillamosításra eddig 3 milliárd forint, külterületi helyi közutak fejlesztésére és kapcsolódó gépbeszerzésre pedig 46 milliárd forint támogatást ítélt meg. A tanyavillamosítást elősegítő felhívás 2020. április 3-ig még nyitva áll, ennek keretében pedig még az idei évben újabb döntések születnek az agrártárcánál.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is meghirdeti a minisztérium az Év Tanyája szakmai díj felhívását, azzal a céllal, hogy magas szintű elismerésben részesüljenek azok az egyéni tanyagazdaságok, amelyek mintául szolgálhatnak más tanyák számára. Mégpedig azáltal, hogy a természeti környezettel összhangban, tájba és az adott térség gazdasági és társadalmi szövetébe megfelelően illeszkedő tanyagazdaságot hoztak létre. A kiírás a napokban jelenik meg az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet honlapján. A díjat több kategóriában hirdetik meg, és - az előző évek gyakorlatától eltérően - pénzjutalommal is jár.