Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindezt úgy kell végrehajtani, hogy 2017-ben csökkent a társasági adó, bizonyos termékeknél jelentős áfacsökkentés történt és mérséklődött a munkaadói járulék mértéke.

Az adóhatóság szeretne több kreatív adóbeszedési ötlettel előállni, és bíznak abban, hogy az idén több mint 4 százalék lesz a gazdasági növekedés - mondta Tállai. Véleménye szerint átgondolt tempóban, a szakmai folyamatokat támogató modernebb informatikai háttérrel teljesíthető lesz az idei adóbevételi terv.

A kreatív adóbeszedési ötletekkel kapcsolatban az államtitkár elmondta: az adóbeszedésre új módszereket, eljárásokat találnák. Például szeretnék kitiltani a piacról az adó megfizetése nélkül forgalmazott terméket, hogy helyére adózott kerüljön.

Az ügyfélbarát adóhivatal kialakításával hatékonyabb adóbeszedés várható, mert érdemesebb a hiányosság után szankció nélkül befizetni az adót. Példaként említette, hogy 2016-ban 2600 adózó 5,7 milliárd forintot fizetett be önként, 2017-től pedig bekerült a törvénybe a támogató eljárás rendszere, ha valaki nem szándékosan nem fizeti be az adót, hanem hibát követ el, önrevízióban minimális pótlékkal rendezheti a befizetést.