Balog Zoltán erőforrás miniszter a napokban arról beszélt, hogy a média álhíreket gyárt és ezzel rombolja a betegek egészségügybe vetett bizalmát. Megállapításával arra utalt, hogy a hvg.hu által jelzett kórházi osztálybezárásra sem a dolgozók hiánya miatt került sor, hanem mint azt mostanában több osztály bezárása kapcsán hivatalosan közölték, a szokásos festés - vagy mint itt, a liftek felújítása - miatt.

Az osztály leláncolt ajtaját azonban lefotózta egy olvasó, aki eljuttatta azt a lapnak, jelezve, hogy liftfelújításnak itt nyoma sincs, ellentétben  a kórház más részlegeivel, ahol viszont a ténylegesen zajló  munkák valamiért nem zavarják a betegek ellátását - derül ki a hvg.hu cikkéből.

A leláncolt ajtóra kikerült egy felirat is, mely szerint az ellátás a csökkentett kapacitás mellett is zavartalan. Információik szerint egy körlevélből az derült ki, hogy a szakdolgozók hiánya vezetett a lépéshez.

(Nem csak a munkaerő hiányzik az egészségügyből, a kötelező oltásokhoz szükséges egyik vakcinából sem zavartalan az ellátás, ezért csúszik a kicsik beoltása.)

Képünk illusztráció.