Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy nem lesz negyedik hullám, a hullám ugyanis azt jelenti, hogy elkezd nőni az esetszám - mondta az ATV-nek Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa.

Szlávik ezzel kapcsolatban óvatos, Angliában ugyanis nagyon magas az átoltottság, mégis emelkedik az esetszám, a mutánsok pedig nagy veszélyt jelentenek az oltatlanokra. Hozzátette: Abban viszont biztos, hogy olyan, mint a harmadik hullám, már nem következik be. Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón az esetleges negyedik járványhullámról azt mondta, a kormány fel van készülve rá. 

Szlávik beszélt arról is, hogy a koronavírus elleni vakcinák esetében is szükség lehet harmadik oltásra, mert sok betegségnél van szükség ismétlésre, és a mutánsok miatt érdemes lesz majd esetleg újgenerációs oltást is felvenni. emellett úgy látja, hogy a vakcinák keverése szakmailag indokolt lehet.

Szlávik közölte azt is, hogy a gyerekek is megfertőződhetnek, és ritkán, de náluk is kialakulhat súlyos megbetegedés, így őket is érdemes oltani. Sőt, náluk a védőoltások is hatásosabbak, de ez nem ilyen egyszerű, ebbe ugyanis a gyereknek és a szülőnek is bele kell egyezni.