Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fővárosi Törvényszék a Fővárosi Főügyészség indítványára rendelte el V. János ideiglenes átadási letartóztatását - közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-val. A férfi nem járult hozzá az egyszerűsített átadásához, ezért ha az olasz hatóságoktól megérkeznek a bíróság által kért iratok, akkor a törvényszék újabb tárgyalást tart majd az európai elfogatóparancs végrehajtása kérdésében.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője közölte a lappal: az olasz hatóságoknak negyven napjuk van arra, hogy az Igazságügyi Minisztériumon keresztül megküldjék a hivatalos iratokat, ha ez nem történik meg október 19-ig, akkor szabadlábra kell helyezni a férfit.

V. Jánost tavaly októberben hat év börtönre ítélte jogerősen az olasz bíróság, a büntetését Olaszországban kell letöltenie. A buszsofőr azóta normális életet élt Magyarországon, de csak most jutott olyan fázisba az ügy, hogy őrizetbe vegyék, majd elrendeljék az ideiglenes átadási letartóztatását azért, hogy idővel megkezdhesse majd a hatéves börtönbüntetését - jegyzi meg a cikk írója.

Az RTL korábban arról számolt be, hogy nem busz, hanem teherautó sofőrként dolgozik itthon a veronai balesetben vétkesnek talált vezető. A férfi nem jelent meg az olaszországi tárgyalásokon, azzal védekezett ő és ügyvédje, hogy nem ő vezette a buszt, amikor bekövetkezett a tragédia, hanem a balesetben szintén meghalt váltótársa. A bíróság szerint elaludhatott a volán mögött.