Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A minisztérium azt írta, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a Szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a Honvédelmi Minisztérium keretein belül államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) működését – jegyezték meg.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján,

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki.

Barthel-Rúzsa Zsolt évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik – írta a HM.

Nem mellesleg a kormányközeli Századvég Alapítványtól érkezik a titkosszolgálathoz, ahol eddig elnökhelyettesként dolgozott.

A közleményben hozzátették, "az átalakítás tovább erősíti a Szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását."

 

 

 

Rendkívüli: felmentették Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnököt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. Böröndi Gábor altábornagy lesz az utódja. A Napi.hu értesülései szerint Ruszin-Szendi különutas elképzelései nem működtek kellő hatékonysággal, vagy egyáltalán nem valósultak meg. Bővebben>>>