Szombaton hajlani fél négytől előreláthatóan vasárnap este nyolc óráig teljes hosszában lezárják a Rákóczi hidat, mert az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán a hídon és a megállóhelyek aluljárója feletti pályaszakaszon terheléses vizsgálatot végeznek - mondta el az InfoRádiónak a BKK info hírszolgálati főmunkatársa.

"Az autóval közlekedőknek rossz hír, hogy ennek megfelelően egész hétvégén nem tudják használni a Rákóczi hidat, helyette a Petőfi-hidat ajánljuk. A pesti irányból a Könyves Kálmán körút, majd az Üllői út vagy a Mester utca - Nagykörút - Petőfi híd útvonalon tudnak kerülni az autósok, akik pedig Buda irányából haladnának, például a Szerémi út felől, azoknak a Budafoki útra kell átmenniük és ők a Bogdánfi utca - Irinyi utca - Petőfi híd - Ferenc körút- Üllői út- Könyves Kálmán körút vonalon tudnak a legegyszerűbben kerülni" - javasolta Mátyási György.

Hozzátette: a budai oldalon mind a felső rakpart, a Pázmány Péter sétány, mind pedig a Dombóvári út, illetve a budai alsó rakpart járható lesz, tehát ott nem kell korlátozásra számítani. A pesti oldalon a Soroksári úton szintén lehet közlekedni.

A zárás várhatóan vasárnap este 8 óráig tart, de előfordulhat, hogy már hamarabb is megnyitják a hidat - jelezte.

"Ami pedig a Rákóczi híd tömegközlekedését illeti: a 103-as autóbusz szintén terelőúton fog közlekedni és a Petőfi hídon halad át, az 1-es villamossal összehangolva a napközben a megszokottnál sűrűbben, 8-9 percenként jár majd. Az erre haladóknak 5-10 perces többletidővel kell kalkulálniuk az utazásuk során. Arra is célszerű figyelni, hogy a 103-as autóbusznak ugyan nem marad ki megállója, de a Közvágóhíd HÉV-nél a saját megállója helyett a 23-as megállóhelyén áll meg - hívta fel a figyelmet Mátyási György.

A hétvégén az 1-es villamos egész nap rövidített útvonalon fog közlekedni, a Bécsi út - Vörösvári út végállomás és a Mester utca - Könyves Kálmán körút között. A villamos nem fogja érinteni a Közvágóhíd végállomást ezen az útvonalon.