Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiss Anita elmondta, a futópálya betonszerkezete egy ponton meglazult, az elváló betondarab pedig kilyukasztotta a Wizz Air Stockholmból 18.20 órakor érkező Airbus A321-esének kerekét.

A Flightradar24.com radarképe szerint több Wizz Air- és Lufthansa-járat mellett a Finnair, a Ryanair, a Travel Service és az Austrian Airlines egy-egy gépe is a légtérben várakozott, többségük Bécsben, illetve Pozsonyban száll le.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek megerősítette az információkat. Elmondta, a felújítás alatt lévő, 2-es pályát csak csütörtökön adják át, ezért a repülőtér nem tud járatot indítani és fogadni. A szóvivő szerint a sérült pályán gyorsjavítást kellett végrehajtani.

Vége a zárnak

Nem sokkal 20 óra előtt befejezték a rendkívüli pályakarbantartást a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, így a légikikötő ismét fogad és indít járatokat - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI-vel.

A repülőtéren 28 járat várakozik indulásra, a Flightradar24.com radarképe szerint a légtérben 17 gép várakozik landolásra.