Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Január 31-én lezárult a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone) megvásárlása. A január 8-án aláírt adásvételi megállapodásnak megfelelően a 4iG Nyrt. 51, a Magyar Állam pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a magyar piac második legnagyobb telekommunikációs vállalatában – tette közzé a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A Vodafone Magyarország a tranzakció kapcsán közzétett cégértéke (EV) 660 milliárd forint. A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország egyesítésével létrejövő vállalatcsoport új korszakot nyit a hazai távközlésben – írta a 4iG Nyrt. A  cég rövid távú tervei között szerepel, hogy a 4iG néhány éven belül a régió egyik meghatározó technológiai-infokommunikációs szereplője legyen.

A sikeres akvizícióval a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos irányító befolyást, a Magyar Állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

A tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti. A Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő nemzeti vállalatcsoport a hazai piacon a mobil hang- és internetszolgáltatás területén a második, míg a vezetékes internetszolgáltatások területén és a televíziós műsorterjesztésben piacvezetővé vált. A csoport érdekeltségébe tartozó távközlési vállalatok Magyarországon összességében 7,6 millió RGU-val (bevételt biztosító előfizetéssel) rendelkeznek.

Hamarosan nevet is váltanak

Vodafone-ügyfeleket a tulajdonosváltás nem érinti, így számukra ez nem jár semmilyen teendővel - közölte korábban a 4iG. A szolgáltatások mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek számára továbbra is változatlan formában elérhetők, ugyanakkor kitértek arra is, hogy névváltozás várható, és erről majd megfelelő időben tájékoztatják az ügyfeleket.

Sajtóinformációk szerint nem lesz túl bonyolult a Vodafone új neve: a 4iG montenegrói és albán mobilszolgáltatói nevét veheti át a Vodafone, így One néven folytathatja tovább a Vodafone Magyarország az állami felvásárlás után - írták.