Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lila káposzta termesztése nagyon egyszerű, a kisebb fagyokat is gond nélkül átvészeli. A napos helyet és a tápanyagban gazdag, nedves talajt kedveli. Kétnyári növény, első évben fejet növeszt, ennek a leveleit esszük, második évben sok magot hoz, így erről továbbszaporítható.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Vásárlás során a roppanós levelű káposztát keressünk. A fonnyadtabb, helyenként elszíneződött fej régebbi szedésű, tápanyagtartalma és ízvilága kedvezőtlenebb. A friss káposzta zárt, feje nehéz, tapintásra tömött, kemény. Érdemes megvizsgálni a kiválasztott példányt, nem hemzsegnek-e rajta apró kis bogarak, fehér, zöld vagy fekete színűek. Ezeket vízzel ugyan le lehet mosni, de jobb, ha levéltetűktől mentes terméket vásárolunk - hívja fel a figyelmet a hatóság az "ételt csak okosan" oldalon.

Sokszor lehet előre felaprítva is kapni káposztát, ilyet csak ismert helyen vegyünk, mert előfordulhat, hogy az egyszer már eladhatatlan káposztafejeket aprították a zacskóba. Egyébként felhasználási céltól függően jól jöhet a darabolt káposzta. A káposztán néha fekete vagy barna foltokat lehet találni, amit ki kell vágni a levélből. A káposztafélék nem szeretik a meleget, ezért a felhasználásig hűtőben tároljuk.