A párt választmányi szóvivője arra a hírre reagált, amelyik szerint összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feladat- és hatásköreit, ezek ellátására pedig egy új szervezet jöhet létre, ha az Országgyűlés elfogadja azt a módosító indítványt, amelynek benyújtásáról szerdai ülésén döntött a parlament alkotmányügyi bizottsága.

Szavai szerint az LMP megdöbbenéssel fogadta a módosító indítványt, mert így a kormány az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék után az "utolsó demokratikus intézményt", az MNB-t is "bevonja a narancsuralmi rendszerbe".
A képviselő a módosító javaslat kapcsán azt valószínűsítette, hogy Fidesz "propagandarendszere" a következő napokban és hetekben nemzetközi példákkal támasztja majd alá az összevonás szükségességét.

"A pártállam már épül, az út végére értünk" - jelentette ki Vágó Gábor, aki azért is furcsállta a módosító indítványt, mert a kormányoldal kedd este egy, a Magyar Nemzeti Bankról szóló, de teljesen más koncepció alapján készült törvényjavaslatot nyújtott be.

A politikus azt mondta, most "mindenkinek az a feladata, aki a magyar köztársaság helyreállításért küzd, hogy áttekintsük milyen károkat okozott Orbán Viktor és újra megteremtsük a köztársaság alapjait".