Schiffer András, a párt társelnöke, független országgyűlési képviselő szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: azzal, hogy a törvényt sürgősségi eljárással 24 óra alatt fogadták el, "sötétítő függönyt tettek az átláthatóság elé". A képviselő szerint felmerül a kérdés, hogy miért kellett ilyen gyorsan elfogadni a törvényjavaslatot.

Az LMP egyebek mellett a felcsúti földpályázatokkal, a Kossuth téri fakivágásokkal, a multinacionális cégek adókedvezményeivel és a trafikpályázatokkal kapcsolatban szeretne közérdekből nyilvános adatokat megtudni. Schiffer András hangsúlyozta: a Fidesznek nem érdeke, hogy az emberek a "trafikmutyi" mögé lássanak, vagy megtudják, hogy a multinacionális cégeknek milyen privilégiumokat ad a kormány.

Ahol korlátozzák az átláthatóságot, ott "tenyészni fog" a korrupció, ezért az LMP arra fog a 2014-es választásokon felhatalmazást kérni, hogy elhúzzák az átláthatóság elé emelt függönyt - mondta Schiffer. Nyilvánossá tennének minden olyan állami pályázatot, ahol közvagyont vagy állami javakat értékesítettek; emellett a koncessziós és földbérleti pályázatok eredményességének feltétele lenne a nyilvános dokumentáció megléte - mondta a képviselő.