Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján közölte, az ügyben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indított eljárást a IV. kerületi rendőrkapitányság.

Az elkövetők 2022 októberében valódi kereskedelmi háttérrel nem rendelkező cégeknek honlapokat hoztak létre, majd különböző termékeket – számítástechnikai alkatrészeket, tűzifát, bútorokat, élelmiszereket – hirdettek az interneten.

A valósághű üzlet elhitetésére felvettek üzletkötőket, akikkel munkaszerződést is kötöttek, feladatuk a hirdetések közzététele volt.

Bemutatjuk a biztonságos online vásárlás trükkjeit

Az online vásárlás komoly veszélyeket hordoz. Valós tapasztalatokon alapuló tanácsok segítségével azonban problémamentesebb lehet a netes shoppingélmény. Bővebben>>>

Előre fizetett az „olcsó” tűzifáért

A hatóságnak egy feljelentés révén jutott tudomására a csalássorozat.

Az első sértett 2022. november 16-án kérte a rendőrség segítségét, mivel 5 köbméter tűzifát rendelt, majd előre utalással kifizetett 164 ezer forintot. Több héten keresztül a csalók telefonon hitegették, végül felkereste az interneten bejegyzett cég terézvárosi székhelyét, ahol csak egy székhelyszolgáltató cég üzemelt.

A sértettek közül volt, aki kanapét fizetett ki előre, mások videókártyákat rendeltek. Egy sértett két kamionnyi tűzifáért mintegy kétmillió forintot fizetett ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csalók több mint ötszáz megrendelés után szedtek be pénzt, de egyetlen esetben sem teljesítették a kiszállítást.

A kár jelenleg meghaladja az ötvenmillió forintot, de a sértetti kör a gyanú szerint bővülni fog.

Az újpesti rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket: egy nőt és két férfit még idén márciusban, három férfit pedig április 15-én fogtak el.

A gyanúsítottakat kihallgatták, majd az utóbbi három férfit – a csoport értelmi szerzőit – őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat. A márciusban elfogott gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.