A várható főnyeremény ugyanis 37 millió euró, azaz bruttó 12 milliárd forint. Ez a 15 százalékos szja levonása után nettó 10,2 milliárd forint.

Az Eurojackpot 2014-es magyarországi indulása óta született már magyar telitalálatos szelvény. A közel bruttó 7 milliárd (bruttó 22,5 millió euró) forintos összeg azóta is a magyar lottótörténet legnagyobb nyereménye.

Az Eurojackpoton azonban nemcsak a telitalálatok érnek jelentős összeget: a játék hazai bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, az idei évben pedig már négy ilyen alkalmat számolhatunk össze. A legutóbbi esetre a 24. játékhetén került sor, ahol egy játékos több mint bruttó 340 millió forinttal gazdagodott.

A játék az elmúlt öt évben töretlen népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt. közelmúltban végzett kutatásaiból ugyanis kiderül, hogy a válaszadók közel egyötöde szokott Eurojackpottal játszani. A legnagyobb ösztönző - 75 százalék szerint - a kiemelkedően magas várható főnyeremény összege, valamint a játékosok kedvelik az Eurojackpot újszerűségét és nemzetköziségét is.

Az Eurojackpot esetén bár a főnyeremény lehetséges összege maximum 90 millió euró lehet, a halmozódás nem feltétlenül ér véget. Amint a játék heti jackpotja eléri a 90 millió eurót, azt követően - amennyiben továbbra sincs telitalálat - a II. nyerőosztály nyereményalapja emelkedik.