Január elsején sem az ötös-, sem pedig a hatoslottón nem született telitalálat, így az előbbin 1,85 milliárd várja a játékosokat, az utóbbin pedig 1,116 milliárd találhat gazdára – közölte a Szerencsejáték Zrt. az MTI-vel.

Már tíz hete nem vitte el senki a főnyereményt, ezért már ketyeg az óra: ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Igaz, ilyen eddig még soha nem fordult elő - áll a tájékoztatóban. 

Ha lesz telitalálat, akkor a nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. Fontosnak nevezték, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.