Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A stadion kapacitása minimum 8000 fő, ami egyben a negyedik kategória megkövetelt minimuma is - derül ki a közbeszerzési kiírásból.

Kategóriája alapján az új Bozsik stadionban elvileg bármilyen meccset meg lehet majd rendezni, a nemzetközi kupák döntőjét leszámítva, ezeknek is csak a kapacitása szab gátat, ahogy a válogatott tornáknak is csak emiatt nem lehetne helyszíne a létesítmény - olvasható az Indexen.

A legmagasabb besorolás ugyanakkor komoly követelményeket támaszt a stadionokkal szemben, ezek egyike-másika már-már komikusan aránytalannak tűnik az új Bozsik méretéhez képest. Például az UEFA előírása szerint a legmagasabb besoroláshoz 500 VIP férőhely kell, miközben ugye az egész stadion 8000-es. A VIP vendégek ellátására egy legalább 400 négyzetméteres, egybefüggő helységnek kell rendelkezésre állnia, és 150 parkolóhelynek, miközben a telken biztosított parkolók száma a kiírás szerint 438 darab.

Ugyanakkor a folyamatban lévő NB1-es stadionépítések szintén UEFA 4-es kategóriájú létesítmények megvalósítására szólnak (mint például a sóstói Videoton stadion és a diósgyőri DVTK stadion).

A Bozsik labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésre korábban elvont 3,44 milliárd forintot a kormány december 27-i határozata szerint 2017-ben az építés előrehaladásának ütemében visszakapja a beruházásért felelős fejlesztési tárca.

A kispesti fociakadémia 4,192 milliárd forintból épülhet meg 2014-2017 között (a kormányhatározatban dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum néven szerepel.)