E hónap végén használatba vehetik az autósok a négysávosra bővített, az M0-s csomópontjától Vác déli kihajtójáig megépülő M2-es autóutat - olvasható abban a levélben, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) küldött Dunakeszi polgármesterének.

A tájékoztatás szerint a NIF és a Magyar Közút támogatja, hogy az M2-es gyorsforgalmi úton az M0-s és a Dunakeszi-Fót forgalmi csomópont között óránként legfeljebb 80 kilométeres sebességgel, onnantól Vác déli csomópontjáig óránként 110 kilométeres sebességgel haladhasson a forgalom. Az, hogy mi lesz az engedélyezett sebességhatár, az a közlekedési hatóság, a rendőrség és a katasztrófavédelem helyszíni szemléje után dől el - számolt be a napilap.

Bár a járművek szeptember 30-tól már használhatják a kétszer két forgalmi sávot, a kivitelezők még dolgoznak a területen, és kisebb korlátozásokra számítani lehet. Például az elválasztó-terelő elemeket október elején emelik majd be, a gödi csomópont gyorsítósávjait november második feléig még építik, ráadásul az úttesten kívül is dolgoznak a kivitelezők, ezért kisebb terelés, sávlezárás továbbra is előfordulhat.

Nemcsak az M2-esen zajlik a véghajrá, hanem a 2-es főúton is folynak a munkálatok. Alsógöd és Dunakeszi-gyártelep között épül a 2,5 kilométeres átkötés a településeken átvezető régi 2-es és az M2-es között. Ez összesen három új felüljáróval épül meg, hidak vezetnek mind a két közút, valamint a váci vasútvonal pályája felett is.

A fővárost Váccal összekötő gyorsforgalmi út négysávosítása 2017 májusában kezdődött. Az M2-es (korábbi nevén 2/A elkerülő út) eredetileg két, együttesen 6,2 kilométeres szakaszon négysávosnak épült, míg másik 13,4 kilométeren kettő plusz egy, illetve kétszer egy sávon haladt a forgalom.