Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az M3 felújított metró szerelvények üzembehelyezése óta a BKV Zrt. folyamatosan vizsgálja az utastér légkondicionálásának lehetőségeit, melynek során műszaki konzultációkat folytatott a járműfelújítást végző Metrowagonmash Rt.-vel a fennálló műszaki akadályokról, a lehetséges megvalósítás feltételrendszeréről, különös tekintettel a szerelvényekre vállalt garancia kérdésére - közölte a társaság.

Az elmúlt néhány évben megjelent korszerű és innovatív megoldásokat felvonultató légkondicionálóberendezés-megoldások már lehetőséget kínálnak az utólagos klimatizálás megvalósíthatóságára a kocsiszekrény szerkezetét érintő jelentős módosítások nélkül, ezáltal biztosítható a garanciális kötelezettségek fenntarthatósága.

A klimatizálás várható költsége, a járműátalakítás időszükséglete nagyban függ a választható technológiai megoldástól, amelynek részletes műszaki tartalmán a BKV a főpolgármester kérésének megfelelően felgyorsított ütemben dolgozik.

A végleges műszaki tartalom és ahhoz kapcsolódó költségek meghatározását követően a BKV közbeszerzési eljárást ír ki az M3 metróvonal szerelvényeinek utólagos klimatizálására. A költségfedezet biztosítása az aktuális időpontban - a közbeszerzési eljárás kiírásakor - szükséges.