A dél-alföldi régióból 2017. szeptember 27-én 10 óráig várják a pályázatokat, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik - közölte a fejlesztési tárca.

Több mint négyezer-háromszáz pályázat érkezett be eddig a program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramban az első öt régióból.

Legközelebb az észak-magyarországi régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni 2017. szeptember 28. (csütörtök), reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

Az Otthon melege program új alprogramja a földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Az ennek keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A 2014 szeptemberében indult, jelenleg mintegy 30 milliárd forint keretösszeggel rendelkező programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult - közölte a szaktárca.

Címlapkép forrása: Shutterstock.