Egyre többen szorulnak ki az állami egészségügyből és jelennek meg a magánegészségügyben. A növekvő igényekre reagálva a Dr Rose-nál 600 millió forintos fejlesztéssel bővítették a kapacitásokat, ez a munka zárult le az elmúlt hetekben - mondta egy pénteki háttérbeszélgetésen Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezetője.

Megújult a képalkotó diagnosztikai háttér, a 3 műtő és a szülészeti részleg, fejlesztették a minimál invazív laparoszkópos műtétek eszközparkját, az endoszkópos laboratóriumot, a fül-orr-gégészeti és szemészeti rendelőket, az informatikai környezetet, valamint jelentős beruházásokat valósítottak meg a koronavírus-járvány miatti fokozott sterilitás folyamatos fenntartása érdekében - sorolta az idei változásokat Junger Éva, a járóbeteg-ellátás vezető orvosa.

Papik Kornél hozzátette, a megújulás része a márkaépítés is, ennek keretében a 2010 óta önálló márkaként működő, de a magánkórházhoz tartozó Budapest Plasztikai Intézet márka átalakult és október elejétől integrálódott a Dr. Rose Magánkórházba. Ennek elsődleges oka, hogy a plasztikai sebészeti és orvos-esztétikai ellátás még népszerűbbé vált a páciensek körében. A tisztán magánellátást végző kórház mintegy 4 milliárdos árbevételének 35 százaléka plasztikai beavatkozásokból származik. 

A magánkórház közel 150 orvosából 20 főállású. Az állami egészségügyben is dolgozó orvosok alkalmazásával kapcsolatban kérdésre válaszolva az ügyvezető elmondta, az új jogállási törvényben meghatározott engedélyekre akár fél évet is várni kellett, de minden korábbi orvosuk megkapta a hozzájárulást. A rendeléseket viszont át kellett szervezni, mert az Országos Kórházi Főigazgatóság csak délután 4-től engedélyezi a másodállásokat, mellékfoglalkozásokat. A mintegy 300 fős szakszemélyzet zömét viszont főállásban alkalmazzák.