Az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatói közé emelkedett a Doktor24 Medicina Zrt., miután az óév utolsó napjaiban szerződést írt alá a legnagyobb vidéki magánegészségügyi intézmény megvásárlásáról.

A Doktor24 cégcsoport és partnere, az Union Biztosító, közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül vásárolja meg a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t. A Gazdasági Versenyhivatal által már jóváhagyott ügylet a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója - áll a közleményben.

A felvásárlással elértük, hogy Magyarországon 4 millió ember maximum egy órán belül el tud jutni hozzánk. A Da Vinci Magánklinika a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató Budapesten kívül, professzionális orvosi minőséget képvisel, elérhető áron

 – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Az Union piacvezető és piacformáló az egészségbiztosítási szegmensben, és betöltött piaci pozíciójához méltó módon folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb, minél széles körűbb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek Budapesten és vidéken egyaránt. Örömmel tölt el, hogy közös akvizíciónknak köszönhetően nagy lépést tettünk előre ezen a téren a dél-dunántúli régióban is

– nyilatkozta Almássy Gabriella, az Union Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Almássy Gabriella és Lancz Róbert hozzátették: az országos szolgáltatási hálózat kiépítése akvizíciókkal és célzott beruházásokkal idén is folytatódik.

A Da Vinci Magánklinika

A pécsi Da Vinci Magánklinika elődjét 2005-ben alapították magánszemélyek. A jelenlegi eladók, három magánszemély, köztük két orvos, 2010-ben szállt be a működtető cégbe. A klinika panorámás, modern központja 2011-ben nyitotta meg kapuit, és rövid időn belül a Dunántúl legnagyobb magánszolgáltatója lett 2 nagy műtővel, 22 fekvőbetegággyal, 2 szülőszobával, 18 szakrendelővel és mintegy 120 orvossal.

Többszakmás sebészethez kapcsolódó fekvőbeteg-ellátása 12 területet ölel fel, közülük a legnagyobb betegforgalom az ortopédiai és a plasztikai műtétekhez kapcsolódik. Az ambuláns kínálat 47 különböző ellátástípust foglal magában, kiemelt szakmai területek a nőgyógyászat, a szülészet és a gasztroenterológia.

A pécsi klinikán 2021-ben több mint 42 ezer orvos-beteg találkozó, a járóbeteg-ellátásban 39 ezer konzultáció és vizsgálat történt, illetve 3200 műtétet végeztek el; árbevétele elérte a 3,6 milliárd forintot.

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 az elmúlt két évben a hazai piac meghatározó vegyes profilú magánegészségügyi szolgáltatója lett. Több mint 750 orvossal és szakdolgozóval, 50+ szakterületen, 6 városban, 9 helyszínen, 100+ rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

A Da Vinci Magánklinika megvásárlásával – 85 ággyal és 9 műtővel rendelkező, átfogó ortopéd és sokszakmás sebészeti profillal – a Doktor24 Magyarország országosan is piacvezető sebészeti magánszolgáltatója lett, műtéti kapacitása meghaladja az évi 10 ezret.

Az akvizícióval a Doktor24 csoportszintű éves árbevétele 10 milliárd forint fölé nő.

  • Az országos hálózat kiépítése a hazai privát ortopédiai ellátást megalapozó tatai Kastélypark Klinika és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megvásárlásával kezdődött 2020-ban.
  • 2021 nyarán az Union Biztosítóval közös portfólióba került a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi szolgáltatója, a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum.
  • Ősszel elindult a 3 milliárd forintból, saját zöldmezős beruházással létrehozott Doktor24 Multiklinika Dél-Budán, megnyílt a 13. kerületi MOVE rehabilitációs és regenerációs központ, valamint átadták a Doktor24 paksi járóbetegcentrumát.