Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly ugyanebben az időszakban csak 2,6 százalékos volt a növekedés mértéke. Az idei kiugró növekedés pedig annak ellenére következett be, hogy az üzemanyagok ára 2018-ban a lélektani határnak tartott 400 forint fölé nőtt.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint gázolajból 1,7 milliárd litert tankoltunk az idén szeptember végéig, ami éves összevetésben 9,7 százalékos növekedés, benzinből 1,06 milliárd liter fogyott, 5,1 százalékkal több, mint tavaly az első kilenc hónapban.

A Világgazdaság a témával foglalkozó cikkében megjegyzi, hogy az első fél évben még 8,2 százalékos volt a forgalombővülés, valamivel magasabb a 7,9 százalékos kilenc havi adatnál. "A növekedés némi mérséklődését az árak emelkedése okozhatta" - mondta a lapnak Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára. Hozzátette, hogy a kisebb növekedés az árérzékenyebb magánfogyasztók által vásárolt benzinnél volt tapasztalható, míg a főleg fuvarozócégek által használt dízel forgalma nagyobb mértékben nőtt. A szakember a közeljövőben nem számít érdemi üzemanyagár-csökkenésre.